Image

Sem Bojana Beović, zdravnica. Rodila sem se leta 1959 v Ljubljani, kjer sem obiskovala gimnazijo, študirala, opravila specializacijo in doktorirala. Po končanem pripravništvu sem tri leta specializirala anesteziologijo, nato se mi je ponudila priložnost nadaljnjega študija na Infekcijski kliniki v Ljubljani. Na Infekcijski kliniki delam vse od specialističnega izpita, vrsto let sem bila zdravnica na intenzivnem oddelku, kasneje pa sem se postopno usmerila v reševanje problemov okužb na drugih oddelkih UKC Ljubljana in v smotrno rabo antibiotikov, kar je tudi sedaj težišče mojega strokovnega, raziskovalnega in pedagoškega dela.

Ob meni sta zrasla dva otroka, ki sta danes samostojna in imata svoji družini. Kot vsaka mama sem na njiju zelo ponosna, imeti bistre in pridne pa tudi srečne otroke je največ, kar nam življenje lahko da. Sem tudi babica petletnega dečka, velikega ljubitelja knjig in dinozavrov.

Življenje na hitrih obratih mi omogočajo obrati pedal na kolesu poleti in smučanje pozimi, vmes dvignem kakšno utež, da se potem lahko posvetim bolj hedonističnim užitkom, kot so vinske degustacije. Sodobna tehnologija mi omogoča, da lahko uživam tudi v branju knjig, pogosto kar na telefonu ali po zvočniku med vožnjo. Po spletu življenjskih okoliščin sem se pred nekaj leti preselila na podeželje, v vas pri Škofji Loki, kjer se, mestno dekle, spopadam z zemljo in plevelom, ob tem pa spoznavam, kako lepa je naša dežela.

ŽIVLJENJEPIS Bojana Beović